VERSLAGEN

Coulissentocht 2023

Gelukkig is het coronavirus op zijn retour en hebben we op 11 februari weer onze ATB-tocht kunnen rijden.

De opkomst was prima met 205 deelnemers. Het goede weer speelde hier een rol in; droog, redelijk zacht bij een matige wind. Bij de elekticiteitscentrale van Burgum was dit jaar voor het eerst een extra ravitaileringspunt. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt; bijna alle krentebollen en bananen zijn uitgedeeld. Op drie plaatsen zijn foto's gemaakt van de deelnemers die op deze site zijn gepubliceerd en kunnen hier worden bekeken en gedownload.

 

 

Coulissentocht 2021 en 2022 niet gereden in verband met de Corona-maatregelen.

Wij gaan ervan uit dat alle maatregelen tegen corona ervoor zorgen dat we in februari 2023 weer kunnen rijden.

 

Coulissentocht 2020 had hoge opkomst

Weer een succesvolle tocht voor alle deelnemers onder prima weersomstandigheden.

Op zaterdag 8 februari 2020 zijn zo'n 200 liefhebbers naar Jistrum gekomen om deel te nemen aan deze prachtige tocht door het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Walden. Na een vlotte inschrijving met "scan en go" werd er om 9:00 uur gestart. De omstandigheden waren ideaal. Redelijk droog terrein, zonnig en weining wind. We mochten van geluk spreken; voor de volgende dag werd er zware storm voorspeld. Alle deelnemers zijn gefinished en er waren geen ernstige blessures. Na afloop konden de deelnemers hun ATB reinigen met de opgestelde hogedrukreinigers en zelf ook even een douche nemen. Na een kop warme snert in de kantine van Voelbalvereniging Jistrum kon men voldaan huiswaarts gaan. Alle rijders worden bedankt voor hun enthousiaste deelneming en prima gedrag.

 

Coulissentocht 2019 verreden

179 deelnemers melden zich aan bij mooie maar onstuimige weersomstandigheden.

De deelnemers gingen vanaf 9:00 uur van start bij de kantine van voetbalvereniging Jistrum. De tocht werd verreden onder zeer acceptabele omstandigheden. Geen regen, stralende zon, stevige wind en een temperatuur van een graad of acht. De zandpaden waren op een enkele plaats na goed begaanbaar. De harde tegenwind zorgde op het traject langs de Kûkhernster Feart voor de nodige beproeving. Na het volbrengen van de tocht van 30 of 45 km kon men bij de kantine de fiets afspuiten en binnen nog even opwarmen onder het genot van een kom snert

 

Coulissentocht 2018 afgelast

Wegens sterfgeval geen tocht.

In verband met het overlijden Sijbe De Jong, initiator en medeorganisator van de wedstrijden, is er geen Coulissentocht voor ATB'ers georganiseerd in 2018. In 2019 pakken we de draad weer op en zal er weer een tocht worden georganiseerd.

 

Coulissentocht 2017 verreden onder ideale omstandigheden

Op zaterdag 11 februari 2017 is de elfde Coulissentocht onder goede omstandigheden verreden. Meer dan 200 deelnemers, prima ondergrond, het zonnetje erbij en niet heel koud!

 

In 2017 was er een langere tocht

Doordat er geen gebruik gemaakt kon worden van de brug bij Skûlenboarch was de route omgeleid. De deelnemers moesten er rekening mee houden dat alle routes ongeveer 6 km langer werden en er over voor de meeste deelnemers nog onbekende paden gefietst moest worden.

 

Jistrumer Coulissentocht belooft spektakel

Het wielercomité Jistrum-Skûlenboarch organiseert zaterdag 11 februari 2017 aanstaande i.s.m TFK Bergum voor de twaalfde keer de Coulissentocht voor ATB-ers. Vanaf 9.00 tot 10.30 uur kunnen deelnemers starten vanuit de kantine van VV Jistrum.

 

De voorbereidingen zijn begonnen

Het Wielercomité Jistrum-Skûlenboarch is weer gestart met voorbereidingen voor de Jistrumer Coulissentocht. Op zaterdag 11 februari kunnen u vanaf 9.00 uur starten.    

 

Elfde Coulissentocht loodzwaar

De deelnemers van de elfde Coulissentocht zijn unaniem in hun uitspraken: het is zwaar, het is loodzwaar. Met tandwielen vol modder, derailleurs vol modder, schoenen vol modder.

 

Jubileum-editie Jistrumer Coulissentocht trekt recordaantal deelnemers.

Onder werkelijk prachtige omstandigheden is op zaterdag 14 februari 2015 de jubileum-editie van de Jistrumer Coulissentocht verreden. In tegenstelling tot de tocht in 2014, waar nog sprake was van een stormwaarschuwing met code oranje, was het in deze jubileum-editie windstil en liet ook de zon zich regelmatig zien.

 

Jongste deelnemer krijgt medaille

Jongeren t/m 14 jaar krijgen voortaan na voltooiing van de tocht een herinneringsmedaille. Zaterdag is de medaille voor de eerste keer uitgereikt aan de enige junior, die met gemak de 30 kilometer heeft voltooid.De medailles worden voortaan ieder jaar uitgereikt jongeren onder de 15 jaar, dankzij de sponsoring van Nollebouw uit Burgum!