Wielercomite Jistrum-Skûlenboarch

Coulissentocht 2019 verreden

Circa 150 deelnemers melden zich aan bij mooie maar onstuimige weersomstandigheden.

Coulissentocht 2018 afgelast

In verband met het overlijden van de initiator en medeorganisator van de wedstrijden is er geen Coulissentocht voor ATB'ers georganiseerd in 2018. In 2019 pakken we de draad weer op en zal er weer een tocht worden georganiseerd.

Coulissentocht 2017 verreden onder ideale omstandigheden

Op zaterdag 11 februari 2017 is de twaalde Coulissentocht onder goede omstandigheden verreden. Meer dan 200 deelnemers, prima ondergrond, het zonnetje erbij en niet heel koud!

De laatste loodjes

Morgen is het zover, dan kunt u deelnemen aan de jaarlijkse Jistrumer Coulissentocht. Wij willen alle deelnemers er op wijzen dat de tocht deze keer langer is dan voorgaande jaren. Doordat we geen gebruik kunnen maken van de brug bij Skûlenboarch, hebben we de route moeten aanpassen. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat alle routes ca. 6 km langer zijn! Betekent wel, dat u over nieuwe paden fietst!  Misschien al wel bekend, maar deelnemers kunnen gebruik maken van douche- en kleedgelegenheid.

Jistrumer Coulissentocht belooft spektakel

Het wielercomité Jistrum-Skûlenboarch organiseert zaterdag 11 februari 2017 aanstaande i.s.m TFK Bergum voor de twaalfde keer de Coulissentocht voor ATB-ers. Vanaf 9.00 tot 10.30 uur kunnen deelnemers starten vanuit de kantine van VV Jistrum.

De voorbereidingen zijn begonnen

Het Wielercomité Jistrum-Skûlenboarch is weer gestart met voorbereidingen voor de Jistrumer Coulissentocht. Op zaterdag 11 februari kunnen u vanaf 9.00 uur starten.    

Elfde Coulissentocht loodzwaar

De deelnemers van de elfde Coulissentocht zijn unaniem in hun uitspraken: het is zwaar, het is loodzwaar. Met tandwielen vol modder, derailleurs vol modder, schoenen vol modder.

Jubileum-editie Jistrumer Coulissentocht trekt recordaantal deelnemers.

Onder werkelijk prachtige omstandigheden is op zaterdag 14 februari 2015 de jubileum-editie van de Jistrumer Coulissentocht verreden. In tegenstelling tot de tocht in 2014, waar nog sprake was van een stormwaarschuwing met code oranje, was het in deze jubileum-editie windstil en liet ook de zon zich regelmatig zien.

Jongste deelnemer krijgt medaille


De negende Coulissentocht: een tocht voor echte liefhebbers!

Onder zware omstandigheden is zaterdag 15 februari 2014 de negende Jistrumer Coulissentocht verreden. Op vele plekken werd in Nederland schade geleden door de harde wind, code Oranje werd afgegeven, aan de Noordwest kust was sprake van een echte Zuidwesterstorm met windkracht 10 en uitschieters richting windkracht 11.