Wielercomite Jistrum-Sk├╗lenboarch

Jubileum-editie Jistrumer Coulissentocht trekt recordaantal deelnemers.

Onder werkelijk prachtige omstandigheden is op zaterdag 14 februari 2015 de jubileum-editie van de Jistrumer Coulissentocht verreden. In tegenstelling tot de tocht in 2014, waar nog sprake was van een stormwaarschuwing met code oranje, was het in deze jubileum-editie windstil en liet ook de zon zich regelmatig zien.

Mede door het prachtige voorjaarsweer was er sprake van een recorddeelname. In voorgaande edities kwam de teller nooit verder dan 180 deelnemers, maar nu deden er maar liefst 241 ATB-ers mee! Dat de tocht steeds populairder wordt, blijkt ook door de komst van deelnemers uit Beekbergen en Amsterdam.

Nieuw bij deze jubileum-editie is de deelname van jeugd t/m 14 jaar. In deze categorie deden maar liefst 14 jonge ATB-ers mee. Het comité had voor deze leeftijdscategorie een speciale 20 km route gemaakt, maar tot verrassing van velen, fietste een aantal jeugdleden heel soepel de 45 km mee. Om vervolgens nog een extra stukje te fietsen. Voor deze jeugdleden was een speciale herinneringsmedaille beschikbaar, aangeboden door Nollebouw uit Burgum

Dat mountainbiken niet alleen populair is bij jongeren blijkt uit de deelname van 70-plussers.Via de zandpaden rond Jistrum, ging het richting Noardburgum en Burgum. Daar zaten een paar zware stukken in de route. Toch bleek het zwaarste onderdeel van de Coulissentocht ook deze keer de 4 km lange polderdijk van Zwartkruis naar de Blauw Hoek. In de Combexhallen kregen de deelnemers de gelegenheid om onder het genot van bouilon en een suikerbroodje even te herstellen, om meteen daarna eén van de mooiste stukken van de Coulissentocht, rond de zandwinput, te fietsen. Normaal niet bereikbaar, maar met speciale toestemming beschikbaar voor de ATB-ers.
Het wielercomité werd overladen met complimenten, een geweldige stimulans voor de organisatie van de elfde editie!